Intelligent, Natuurlijk, Robuust, Gezond.
Onze houtskeletbouw woningen beschikken over dat beetje meer !

Hout biedt een hoge belastbaarheid bij een laag gewicht, gebruiksgemak en een vrijwel onbeperkte diversiteit op het gebied van constructie.

Door het combineren van deze kwaliteiten met de expertise van ons studiebureau, kunnen we de woning realiseren die u wenst, aan een gunstige prijs, zonder compromissen te moeten sluiten aangaande het interieur en dit ongeacht uw architecturale voorkeur.

Ossature bois massive
Ossature bois massive

Een woning meer op uw maat

De elementen van massief hout of de lichte kaders van onze woningen zijn op maat gemaakt op basis van de plannen van uw woning en dit met afmetingen die kunnen variëren van 1,5 x 1,5 meter tot 3,25 x 16 meter.

Plus de résistance grâce au bois

Nos murs en bois massif lamellé-collé se composent de nombreuses couches de planches de deuxième catégorie assemblées en croisant les fibres entre chaque couche.

Grâce à cette construction en couches d'une épaisseur pouvant atteindre 34 cm, l'élément mural ainsi constitué offre une structure massive alliant d'excellentes propriétés d'isolation à une capacité portante permettant l'élévation d'immeubles comptant jusqu'à 11 étages.

Lamellé-Collé - Coupe
Lamellé-Collé - Coupe

Sneller thuis komen

Dankzij een hoge graad van productie in de fabriek en een bijzonder goed bestudeerd bouwsysteem ter vereenvoudiging van de montage op de werf, wordt een houtskeletbouw woning in een recordtijd opgetrokken.

Montage van structuren
Montage van structuren

Bijvoorbeeld voor een eengezinswoning van ongeveer 120 tot 180 m² woonoppervlak, bedraagt de montagetijd niet meer dan 5 werkdagen, inclusief kader. Op deze manier wordt de constructie onmiddellijk beschermd door een eigen dak en kan snel gestart worden met de afwerking.

Dit biedt u een geruststellend comfort in termen van planning en kosten.

Sneller droog en voor langere tijd

Door het gebruik van droog hout beschikt een houtskeletbouw woning onmiddellijk over een droge en aangename atmosfeer.

Ter vergelijking, een bakstenen muur zal ongeveer 370 dagen nodig hebben om volledig te drogen ! Een betonnen muur zelfs tot 1.600 dagen ! (Bron Wienerberger-Ziegel).

Dankzij een open constructie voor de verspreiding en dankzij het droge materiaal namelijk hout, vermijdt men het risico van schimmelvorming en schade aan de gebouwde substantie, zonder het risico voor de gezondheid van de bewoners uit het oog te verliezen.

Een constructie van grotere kwaliteit

Hout is een van de oudste bouwmaterialen. Oude vakwerkhuizen en andere middeleeuwse bouwwerken zijn het bewijs van de lange levensduur. De ontwikkeling en de verfijning van de bouwtechnologie staat vandaag de dag garant voor het behoud van de uitstekende eigenschappen gedurende meerdere generaties.

Een moderne woning gebouwd volgens ons bouwsysteem beantwoordt volledig aan de huidige eisen, in het bijzonder inzake brandveiligheid, een factor die door banken en verzekeraars wordt erkend, maar ook op het gebied van luchtvochtigheid, geluid en isolatie..

Un placement plus sûr à long terme

Grâce à leur construction en croisillons de planches sèches, nos murs ne sont soumis à aucun tassement ni réduction. Ils restent durablement stables et statiques.

Structure - Vue de coupe
Structure - Vue de coupe

Matériau

 • Epicéa séché à 14% d'humidité à +/- 1%
 • Planches de 23 mm d'épaisseur rainurées sur une face
 • Le séchage des planches brutes d'une durée de 8 heures à 65°C permet d'éviter les traitements chimiques et préserve le bois de toutes larves d'insectes et/ou champignons.

Dimensions et Caractéristiques

 • Hauteur maximale des éléments : 3,25 m
 • Longueur maximale des éléments : 16,00 m
 • Épaisseur des murs extérieurs : 98 mm (3 couches) - 118 mm (3 couches) -134 mm (5 couches) - 160 mm (5 couches)
 • Épaisseur des murs intérieurs : 78 mm (3 couches) - 98 mm (3 couches) - 118 mm (3 couches)
 • Densité brute : environ 480 kg/m³
 • Conductivité thermique : 0,094 W/(m.K).
 • Coefficient de résistance à la diffusion : 65
 • Protection incendie : 20,5 cm - F90B

Plus de précision
Plus de précision